Voorjaarsreinigingskuur voor lichaam en geest.

’s Morgens niet fit uit bed kunnen, een loom gevoel hebben, voorjaarsmoeheid, niet helder genoeg kunnen denken, steeds maar gapen of niet echt lekker in je vel zitten. Dit zijn er allemaal tekenen van dat het lichaam toe is aan een zuiveringsactie. Van half februari tot half april is het de tijd om een dergelijke schoonmaak te houden en ons zelf te ontdoen van al onze afvalstoffen die we door het jaar heen hebben verzameld en opgeslagen in de darmplooien, bindweefsel, lever, galblaas, maar zeker ook in de “kamers” van ons brein.

Gebruik jij nog een Ragebol?
Zoals we vroeger ons huis gingen schoonmaken in het voorjaar, alle hoeken en gaten leeg raagden, schoon zogen, zolders en kasten opruimden, zo is het voor de mens zelf ook erg goed om zich te ontdoen van bijvoorbeeld de slakken uit de darmen, de lymfevaten te zuiveren en de lever te ontgiften.

Gifstoffen
Waar komen die gifstoffen vandaan? Zware maaltijden in de winter, terwijl de spijsvertering iets trager verloopt. Het bloed stroomt langzamer en zoals de stroom in de rivierbedding slib en grint achterlaat, zo laat de bloedstroom ook resten achter in de vorm van kalk of vet. Tegenwoordig leven mensen heel “luxe”, met regelmatig gebruik van alcohol, suikers en conserveringsmiddelen. Veel van deze stoffen worden moeilijk herkend door het lichaam of zijn slecht te verteren voor ons digestieve systeem en blijven er dus afvalstoffen achter. Emoties zoals geïrriteerdheid, zorgen, verdriet dragen allemaal hun steentje bij aan opslag van toxines.

De voorjaarsreinigingskuur die ik aanbied bestaat uit acupunctuur, chi nei tsang (orgaanmassage) met etherische olieën en een licht dieet waarbij u nog steeds heel veel producten wel mag eten en drinken.

Lever, darmen of lymfen
Deze kuur wordt toegespitst op de persoon die de praktijk bezoekt. Bij de één is het bijvoorbeeld beter de dunne darm te reinigen, terwijl een ander meer gebaat is bij een leverreiniging of lymfedrainage. In totaal duurt de kuur drie weken. Dit is inclusief een afbouw en een opbouw. Tijdens die drie weken worden drie behandelingen toegepast van drie kwartier.

Een dergelijke kuur zorgt ervoor dat men vrolijker wordt, helderder kan denken en zich frisser, fitter gaat voelen. Verder zal men positiever denken als de slakken zijn verdreven en de “bovenkamer” is opgeruimd.
  Bekijk dit artikel in PDF-formaat Druk artikel af Verstuur artikel

Foto's