Bu Ming

Het voeden van de bestemming. Dit is de cursus die ik intussen bijna heb afgerond en dan is de cyclus van 10 lessen rond. De laatste les zal plaatsvinden in deze maand. De gehele cursus wordt gedoceerd door Yan SchroŽn, een ongelooflijk inspirerend persoon met drie afgeronde universitaire studies. Daarnaast is hij veel in China geweest voor onderwijs.

In het voeden van de bestemming, ofwel Bu Ming in het Chinees, hebben we geleerd om onszelf en onze cliŽnten bij zichzelf te brengen. Dat is een heel verhaal kan ik u garanderen, en heel moeilijk in het kort op schrift te stellen. Het komt er in het kort op neer, dat ieder zijn doel in het leven heeft en de weg hier naartoe is daarbij erg belangrijk. Bij dat punt komen van het innerlijke weten, dat verder ligt dan het ego, daar draait het om.

Door middel van woord, qi kung, acupunctuur en kruiden, in de vorm van systeemgeneeskunde (wat de Traditionele Chinese Geneeswijze ook is) is daar een weg in te banen, om langs het ego heen te gaan en bij het zelf te komen. DŠt stuk dat in de Budhistische leer ďDe Ware NatuurĒ wordt genoemd en in het Chinees de ďMingĒ. Eenmaal daar aangekomen, of daar af en toe verwijlen, zal het leven rustiger en vrijer doen voelen en zal er gemakkelijker met emoties en stress van alledag omgegaan worden.
  Bekijk dit artikel in PDF-formaat Druk artikel af Verstuur artikel

Foto's