Herfst

(De praktijk heeft herfstsluiting van maandag 24 oktober t/m 26 oktober. Donderdag 27 oktober worden uw berichten weer beantwoord).

De herfst is de periode van naar binnen gaan, binnen in huis als ook in jezelf. Het kalmer aan doen, reflectie. Op weg naar de diepe rust van de winter, gaan we in voorbereiding hierop verzamelen/sprokkelen. Zoals vroeger hout werd gesprokkeld voor de haard. In de herfst herdenken we de overledenen tijdens Allerheiligen/Allerzielen (Halloween in niet religieuze kringen genoemd). De omlaaggaande en meer naar binnen gerichte energetische beweging hoort hier bij. Yang maakt plaats voor Yin.

In de vijf-elementen leer bevinden we ons nu in het Metaal-element waar de Longen en de Dikke Darm domineren. Als dit element zwak is, kunnen er gemakkelijk klachten ontstaan aan de luchtwegen of de persoon kan zich sneller verdrietiger voelen. Het kan ook zijn dat iemand, geboren als Metaal-type, juist altijd naar binnen gekeerd is. Weinig extravert, veel willen studeren of lezen, met rationele intelligentie bezig zijn.
Het streven naar kwaliteit en puurheid (witte kleur) kan ook een eigenschap zijn. Vrouwe Justitia.
  Bekijk dit artikel in PDF-formaat Druk artikel af Verstuur artikel

Foto's